VC Goirle on Twitter VC Goirle on Facebook

Redkey Goirle H2 Kampioen!

En daar valt niets op af te dingen, 11 keer 4-0 en 8 keer 3-1 gewonnen, gemiddeld 5 punten per set verschil en nog steeds ongeslagen. Je zou kunnen zeggen dat we dus op een te laag niveau spelen maar met vrijwel dezelfde spelers werden we vorig jaar slechts derde op ruime afstand van de kampioen. Ik geloof ook niet dat we technisch en tactisch beter zijn geworden want “heel houden” is grotendeels het devies geweest.

We hebben dit seizoen wel een nieuwe trainer en ere die ere toekomt, Peter heeft in twee seizoenen bij Redkey Goirle, twee teams kampioen gemaakt. Maar ook een trainer kan niets zonder voldoende kwaliteit, zelfs de beste trainer van de wereld is niet veel beter dan zijn slechtste speler. Daarmee komen we wel tot de kern van succes, hoe afgezaagd ik de voetbaljournalistiek ook vind, ze hebben het altijd over dat ene woord; “balans”.

Is dat dan de kracht van een trainer, het vinden van balans in een team? Ik denk het niet. Volgens mij zijn er een heleboel kleine dingen die samen iets groots kunnen worden. Kwaliteit van spelers, een trainer die bij zo’n groep past en die snapt wat hij wel en niet van zijn spelers kan verwachten. Het verschil tussen de beste en de minste speler moet zo klein mogelijk zijn, dat scheelt namelijk een hoop ergernis en zorgt er voor dat iedereen belangrijk is voor het team. Als al deze ingrediënten er zijn en wordt aangevuld met voldoende inzet en wil om te presteren dan kan er een balans ontstaan.

Maar al deze ingrediënten zijn nog altijd geen garantie want in iedere sport is er iets ongrijpbaars, iets wat je niet kun zien, horen of voelen. Iets wat je niet kunt trainen en waar zelfs de beste psycholoog zijn vinger niet op kan leggen. Het is er of het is er niet. Als het er is, kan het zomaar verdwijnen en als het er niet is, kan het er ineens zomaar zijn. Omdat niemand weet wat het is en hoe het heet, noem ik het “Goena goena”, Een Indische stille kracht die net zo mysterieus als onvoorspelbaar is.

Wij hebben dit jaar dus Goena goena en dat komt even goed uit want we hadden ook alle andere ingrediënten. Vandaar het kampioenschap en nogmaals, daar was niets op af te dingen.

Ook afgelopen zaterdag toen Volley3B zich voorgenomen had om er alles aan te doen, ons feestje uit te stellen, bleek niets opgewassen te zijn tegen Goena goena. Als je het aan je zijde hebt dan kun je slecht spelen, kan de scheids rare fratsen uit halen maar verliezen is dan haast niet mogelijk. Het ging niet vanzelf maar uiteindelijk kon er na 3 sets gejuicht worden en waren we kampioen.

Na de vierde set ook nog te hebben gewonnen kon het feest losbarsten en hebben we tot in de late uurtjes de alcohol rijkelijk laten vloeien. Voor sommige misschien wel iets te rijkelijk want het is mij ten oren gekomen dat het ijskonijn iets of wat te diep in het glaasje had gekeken. Niet dat ie er zelf nog wat van weet maar zijn lieve vrouw wel.

Volgend seizoen wacht ons de regiodivisie en daar zullen we zeker uit een ander vaatje moeten tappen. Niet alleen is het van een hoger niveau maar het ziet er nar uit dat we dit ook met een heel ander team zullen gaan doen. Bovendien zal Peter niet langer trainer zijn en rust er de zware last op de schouders van de nieuwe trainer om de Goena goena weer als een engeltje op onze schouders te krijgen.

Het was en is nog steeds een fantastisch seizoen, Heren 2 is kampioen!

De mazzel.