VC Goirle on Twitter VC Goirle on Facebook

D2: (Gi Ga) Gepidae - Redkey Goirle

Na het ontbreken van een verslag de afgelopen weken, is hier een korte samenvatting en een verslag van de afgelopen wedstrijd. Aan het begin van deze maand hadden we een uitwedstrijd tegen Sarto. Dit team was het eerder genoemde Real Madrid van onze poule en deze wedstrijd hebben we met 4-0 verloren. De eerste set was echter wel noemenswaardig, welke we met 30-28 verloren, na heel hard geknokt te hebben. De eerstvolgende wedstrijd daarna was Apollo thuis. Op hen hebben we mooi revanche kunnen nemen op de wedstrijd tegen hun in de eerste seizoenshelft, welke we met 3-2 verloren. Dit keer wisten wij het om te draaien en van hen te winnen met 3-2. 2 weken geleden mochten wij naar de Studentensporthal, om daar tegen Dunamis te spelen. In deze erg warme zaal hebben wij helaas geen punten weten te halen.

Vandaag, zaterdag 31 Maart, mochten wij weer naar de studentensporthal: dit keer om te kijken of we een beter resultaat konden leveren tegen Gepidae dan de eerste seizoenshelft, toen we met 4-0 thuis verloren. Ook kon ik zelf eindelijk, na een blessure van 4 maanden, weer mee doen met de wedstrijd.

In de eerste set leek het absoluut geen leuke wedstrijd te worden. Er waren wat mensen met een erg sterke service (waaronder Marjolein als oud-Goirle speelster, wat haar goede service verklaart ;)) waardoor wij onze pass niet wisten te brengen. Hierdoor verloren we de eerste set met een nogal drastisch puntenverschil.
In de tweede set waren de rollen helemaal omgedraaid. Deze set gaven wij hen niet veel kansen om te serveren en wanneer zij de kans wel kregen, wisten wij toch goed op deze service te reageren en de nodige punten binnen te halen. Vandaar dat we deze set spetterend met 25-13 wonnen.
In de derde set ging het erg gelijk op. Helaas wist Gepidae deze set toch binnen te halen met 25-21.
Op naar de 4e set, terwijl we 2-1 achter stonden. Het doel van de wedstrijd was bijgesteld: niet alleen plezier maken, maar ook een 5e set spelen. Set 4 was hierdoor dus een kwestie van alles of niets. Het was wederom een erg spannende set, die erg gelijk opging. Met dank aan wat goede services, leuke aanvallen en geslaagde blokjes, wonnen we deze set met 25-21.
In de vijfde set kakten we allemaal helaas een beetje in. We stonden redelijk ver achter, met ongeveer 14-06. Uiteindelijk verloren we de set met 15-09.
Al met al een erg leuke wedstrijd, zonder rivaliteit, met veel plezier.

Nog een paar losse mededelingen:
Complimenten aan de scheids.
De tegenstander vond het ook een leuke wedstrijd, vooral onze verdediging vonden ze goed.
Karlijn: we missen je!