VC Goirle H1 blijft thuis ongeslagen

Afgelopen zaterdag hadden we weer een wedstrijd, aldus hoofdcoach Joep van Spreeuwel. De nummer 12 uit de competitie, HLB Van Daal/DS H2 (beter bekend als Particolare H2) kwam op bezoek bij de vooralsnog thuis ongeslagen nummer 2, VC Goirle.  Op papier leek dat wellicht een makkelijke opgave, maar een blik op de setstanden van Particolare wees uit dat ze verrassend vaker meedoen voor setwinst dan plek 12 doet vermoeden. Een waarschuwing van Good Ol' Martin Ferket was dus zeker op zijn plaats!
 
Set 1 begonnen we dan ook (te) voorzichtig en daardoor speelden we eigenlijk voornamelijk tegen onszelf. De pass en rally-pass lagen niet zuiver, waardoor kanonnen Rorik, Dorus en Rens niet goed in stelling gebracht konden worden. Verdedigend en blokkerend deden we het juist wél weer behoorlijk. Soms zo goed zelfs, dat setter Renzo niet eens door had dat hij een briljant kill-block maakte. De keren dat de pass wel lekker kwam, werkten Tom en vooral Martin ze heerlijk binnen, waardoor de set toch relatief makkelijk met 25-18 werd gewonnen.
 
De tweede set, met inmiddels Alex binnen de lijnen, werd er al iets beter gespeeld. De pass kwam vooral dankzij Dorus en Alex steeds beter en zo kon Renzo ze weer wat lekkerder verdelen. Toch lieten we de mannen uit Den Dungen gemakkelijk meespelen en maakten we het vooral onszelf weer moeilijk. Uiteindelijk heerste er opluchting toen de 25-21 op het bord stond. 
 
Het moest en zou beter in de derde set en zo geschiede. We kwamen gemakkelijk met 4-0 voor, maar gaven die voorsprong erg knullig weg met een serie van persoonlijke fouten. Hierdoor werd het toch weer een set van knokken en hadden we zelfs nog de hulp nodig van de scheidsrechters om met 25-23 de set winnend af te sluiten.
 
Set 4 begon het eindelijk te lopen en leek het verzet van Particolare gebroken. Coaches Joep en Tim waren volgens eigen zeggen zelfs aan het genieten. Met beter spel en enkele prachtige rally's werd de vierde set met 25-14 een prima slotakkoord.
 
Kortom, de waarschuwing van Martin was inderdaad terecht, het werd knokken voor de volle winst. Met de 5 punten op zak blijft de ongeslagen thuisstatus behouden en dankzij de 3-2 tussen de naaste concurrenten staan we nog maar één puntje achter de koploper. Tot  om 19.00 uur in de Frankenhal voor onze volgende thuiswedstrijd!