Hoe Rowi de tegenstanders in verwarring brengt

Het was een zonnige zaterdagmiddag in maart, de vogeltjes floten, er was weinig verkeer op de weg en onder het genot van wat leuke muziek, mee geneurie en wat dansjes ging Dames 2 onderweg naar het pittoreske Etten-Leur. 

Helaas had niemand ons voorbereid op Etten-Leur en begon de verwarring al toen we stuitten op heel veel eenrichtingswegen waardoor we genoodzaakt waren zes rondjes door dit prachtige dorp te rijden alvorens we ergens konden parkeren. 

De chauffeurs waren dus als eerste van slag.

1-0 voor Etten-Leur.

Om flink indruk te maken had Etten-Leur een groot sprookjesachtig kasteel laten bouwen wat nu dienst doet als sporthal. Hierdoor waren na de chauffeurs de jonkies aan de beurt om van slag te raken.

2-0!

Diep onder de indruk liepen wij de kantine binnen waar we een overduidelijk maagd achter de bar zagen staan (je weet wel, nerd met een sjagerijnig gezicht die in slowmotion alle bestellingen afwerkt). Na een vriendelijk vraag om wat te drinken, werden we duidelijk op onze plek gewezen door deze meneer en moesten we vooral 'even' geduld hebben.

Omdat hij onze ongeduldige houding niet kon waarderen besloot hij een tosti extra te maken, deze door ons te laten betalen en het vervolgens zelf maar op te eten (het was er immers een te veel). Aangezien wij Tilburgers dit uiteraard niet accepteren, liepen Mirjam, Nienke en Kirsten de keuken binnen (waar deze jongen zich had verstopt) om hem een kopstoot te geven. Dit maakte zoveel indruk dat we alsnog het geld voor 1 tosti terug kregen.

2-1!

Vol goede moed kwamen we iet wat verlaat de zaal in, liepen we warm en gooiden we een paar keer de bal op en neer, waarna de scheidsrechter besloot om extra op tijd te beginnen met inslaan. Voor de jonkies uit het team geen probleem, maar helaas was het voor onze oudjes wat lastiger om dan goed te beginnen.

3-1!

Na het goed bekijken van de tegenstanders, zagen we dat het team bestond uit een aantal volleyballende dames, aangevuld met een kauwgom kauwende en nagel vijlende sunshine Barbie en een vrouw met een plastic geval om haar knie waarvan we het vermoeden hadden dat ze elk moment kon veranderen in een Transformer. Aangezien de ene helft fan is van barbies en de andere helft graag naar de Transformers kijkt, waren we direct van ons apropos.

5-1!

Op het moment dat de wedstrijd begon ontdekten we dat ze bij Etten-Leur niet alleen maar goed zijn in volleybal, maar ook in tennis, handbal en pingpong. Als je dit combineert met elkaar, krijg je een bijzondere nieuwe sport. Wederom waren wij diep onder de indruk.

6-1!

Jos traint ons puur en alleen op drie keer spelen, techniek, serveren, ballen hard slaan of tactisch tikken en positiespel, dus we konden helaas niet tippen aan het speciale spel van Rowi. 

Aangezien wij in Tilburg ons vaak netjes aanpassen, hebben we een goede poging gedaan om mee te doen met het spel van Rowi, maar helaas mocht dit niet baten en hebben we de wedstrijd verloren.

7-1!

Gelukkig hebben we tijdens het inslaan minimaal 2 hoofden en 2 ruggen geraakt, waren onze liederen rijmtechnisch en qua niveau een stuk hoger en hebben we stiekem een extra speelster onder het shirt van Marjolein Bertens gestopt, waardoor het alsnog voelt als een gelijkspel.

7-7! :-)

(4-0 sssssst)