Over V.C. Goirle

V.C. Goirle is in 1972 in het leven geroepen na een fusie tussen de twee Goirlese volleybalverenigingen Favorita en Niegovoc. Voorheen was de thuisbasis van de club sporthal de Wissel, maar deze is vier jaar geleden ingeruild voor de Frankenhal. De volleybalclub heeft circa 120 actieve leden, die uitkomen in teams op verschillende niveaus. 

V.C. Goirle kan worden omschreven als een bloeiende, zeer gezellige sportvereniging uit Goirle. Zoals Heren 1 coach Joep van Spreeuwel het verwoordde in het Brabants Dagblad vorig jaar: “de gezelligheid en de goede sfeer in de club, zijn de kracht van V.C. Goirle”. De verenigingscultuur is uitstekend en de leden zijn zeer betrokken bij de club. Ook oud-leden zien wij met grote regelmaat terug in de sporthal. Dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers en een aantal trouwe sponsoren wordt de vereniging goed draaiende gehouden. Bijzonder is dat het eerste herenteam al jarenlang op hoog niveau actief is. Ondanks doorgroeimogelijkheden naar andere verenigingen is er een groep spelers die de vereniging al jaren trouw blijft. Dat zegt wat over de club!

De seniorenafdeling bestaat uit drie herenteams en drie damesteams. Na twee degradaties op rij werd Heren 1 vorig jaar knap ongeslagen kampioen in de 3e divisie. Kampioenschap betekent promotie en daarom zullen zij dit seizoen weer uitkomen in de 2e divisie. Heren 2 bestaat uit spelers die zich jarenlang bewezen hebben in het eerste team. Zij boeken nu nog steeds uitstekende resultaten in de 3e divisie. De heren van het derde hebben een gezellig team dat uitkomt in de 2e klasse. Dames 1 van V.C. Goirle zal net als voorgaande jaren weer uitkomen in de promotieklasse. Ook dames 2 slaagde erin vorig seizoen ongeslagen te blijven en het kampioenschap te pakken, waardoor zij komend seizoen uitkomen in de 2e klasse. Tot slot verwelkomen we dit seizoen een nieuw team bij de senioren: dames 3. Dit team maakt dit seizoen de overstap vanuit de jeugd en gaat de strijd aan in de 3e klasse.

De jeugdafdeling van de club bestaat in totaal uit zes teams. Jongens B en Meisjes B worden de komende jaren in de jeugd klaargestoomd om uiteindelijk de overstap naar de senioren te maken. Meisjes C maakt dit seizoen de overstap vanuit de CMV en gaat proberen het de tegenstanders in hun eerste jaar als jeugdteam zo moeilijk mogelijk te maken. Daarnaast heeft V.C. Goirle nog een drietal CMV teams, waarin de jongste jeugd van V.C. Goirle kennis maakt met het volleybalspelletje.

Ook buiten het volleybalveld is V.C. Goirle een actieve vereniging. Onze thuisdagen staan garant voor gezelligheid en na alle wedstrijden wordt er doorgaans nog lang genoten van een hapje en een drankje. Ook de verschillende feestjes die gedurende het jaar georganiseerd worden, zijn berucht en beroemd binnen en buiten de vereniging. Bij het organiseren van onze activiteiten vergeten we uiteraard onze jeugdleden ook niet. Natuurlijk is er het jaarlijkse jeugdkamp aan het einde van het seizoen, maar ook gedurende de competitie proberen we onze jeugdleden met leuke activiteiten bij de vereniging te betrekken. Denk daarbij onder andere aan het CMV toernooi, het glow in the dark toernooi, verschillende clinics en het bezoek aan een topwedstrijd uit de Nederlandse eredivisie